• dividend.png

Waarom investeren in een dividendstrategie?

De Accuro dividendstrategie is ontstaan uit de nood van onze klanten om op structurele wijze aan vermogensopbouw te doen met de mogelijkheid om later de inkomsten op te nemen. In tegenstelling tot klassieke dividendportefeuille mikken wij niet op de grootste dividendbetalers: Dividenden zijn een gevolg van groeiende inkomsten van een bedrijf dat, na alle kosten en investeringen, nog winst overhoudt om uit te keren aan de aandeelhouder.

Dividenden zijn dus een gevolg van en geen doel op zich.

Bovendien zijn dividenden wel degelijk belangrijk om je te beschermen tegen inflatie: Op korte termijn zijn beurzen evengoed slachtoffer van plotse inflatie-stijgingen zoals we die vorige jaar gezien hebben. Op lange termijn zullen goede bedrijven echter hun inkomsten kunnen doen groeien boven de inflatie. Die extra winsten stromen ook door naar de investeerder via het dividend (of via de inkoop van eigen aandelen). Bedrijven die het dividend verhogen vormen dan ook de basis voor het beschermen van jouw vermogen tegen het sluipende gif van de inflatie.

Kijk gerust naar de grafiek die aantoont hoezeer dividenden hebben bijgedragen aan de return van de S&P500. Een gelijkaardig verhaal zie je bij alle grote indexen en markten: dividenden zijn een structureel onderdeel van de lange termijn inkomsten van investeerders.

De uitdaging voor ons allemaal is dan ook om niet met de waan van de dag te beleggen, maar om ónder de oppervlakte te duiken en naar de essentie te gaan van wat investeren eigenlijk is: goed bestuurde, kwalitatieve bedrijven zoeken met positieve kasstromen en ze voor lange tijd aanhouden. Als jouw vermogen méér dan de inflatie groeit en als we jouw inkomen kunnen beschermen in alle marktomstandigheden, dan is dat het resultaat van de inspanningen die wij leveren om de best mogelijke investeringen uit te zoeken. Wil je graag meer weten over hoe wij jouw vermogen beschermen en doen groeien met onze dividendstrategie? Klik dan hier voor de link naar het e-book.

 

Al onze artikelen in uw mailbox?

Schrijf u in op onze periodieke nieuwsbrief en word geïnspireerd
 

Inschrijven