• 5AANDELEN.JPG

Top 5 aandelen voor De Tijd

Elk jaar komt die ene, leuke maar ó zo moeilijke vraag van de mensen van De Tijd naar boven; Kunnen jullie een Top 5 van aandelen voor De Tijd selecteren?

We doen dat uiteraard met veel plezier, maar het 'wringt' toch altijd wat; We zijn immers lange termijn investeerders en als je aan eender wie van ons team vraagt "welk aandeel moet ik vandaag kopen?" is de kans groot dat je hetzelfde antwoord krijgt als we vorig jaar gegeven zouden hebben. Of het jaar daarvoor, of het jaar daarvoor, ad nauseam.

Aandelen zitten doorgaans dan ook bijzonder lang in de portefeuilles van onze klanten; 10 jaar of langer is eerder regel dan uitzondering. Zo hoort het ook want échte, duurzame, significante returns boek je op de lange termijn, niet op enkele maanden.

Een selectie maken van 5 aandelen voor de komende 12 maanden voelt dan ook altijd wat onnatuurlijk aan. Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn om elk jaar dezelfde 5 bedrijven door te sturen (ook lekker gemakkelijk voor de eindredactie), maar we houden eraan om elk jaar minstens 3 of 4 andere bedrijven te presenteren.

We willen immers van deze jaarlijkse gelegenheid gebruik maken om een klein staal mee te geven van onze veel bredere selectie. We bouwen onze portefeuilles op vanuit verschillende types bedrijven die vaak ook een decorrelatie bieden. Zo zorgen we ervoor dat het vermogen van onze klanten veel robuuster door de stormen van de markten kan varen dan een selectie van pakweg 2 sectoren die het nu toevallig goed doen. Onze “menukaart” waaruit de adviseurs kunnen kiezen bestaat dan ook uit 5 grote groepen aandelen, naast een selectie fondsen en trackers. In een volgend bericht gaan we graag op deze groepen in, ondertussen kunnen jullie hieronder de selectie vinden die we dit jaar in De Tijd naar voor schuiven. Het artikel zelf vinden jullie ook hier of via onze LinkedIn pagina. Veel leesplezier gewenst!

Al onze artikelen in uw mailbox?

Schrijf u in op onze periodieke nieuwsbrief en word geïnspireerd
 

Inschrijven