• aandelen.JPG

5 favoriete aandelen van Stefan De Beukelaer

Stefan De Beukelaer is mede-oprichter en gedelegeerd bestuurder bij Accuro Wealth Advisors. Accuro biedt Financieel Maatwerk en Beleggingsadvies op basis van een duidelijke langetermijnvisie, via een optimale portefeuillespreiding. Accuro heeft een belegd vermogen van circa 800 miljoen euro.

Unilever

Het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern verhoogde zijn omzetverwachtingen na een sterke eerste jaarhelft. Unilever beschermt via prijsverhogingen zijn marges zonder dat dit leidt tot groot volumeverlies. De intrede van de Amerikaanse activistische belegger Nelson Peltz kan de transformatie van de groep in een stroomversnelling brengen, door het afstoten de traag groeiende activiteiten, zoals de voedingsafdeling. Unilever is aan een verwachte koerswinstverhouding van 18 en een ratio ondernemingswaarde vs courante winst (EV/EBIDTA) van 13 niet duur.

Melexis

De chipontwikkelaar voor de automobielsector mikt dit jaar op een omzetgroei tussen 28 en 30 procent (in plaats van de eerder verwachte 19,5 procent). De bedrijfsmarge komt uit op minstens 26 procent (in plaats van 25 procent). Melexis profiteert van de hoge vraag naar chips voor elektrische wagens. Hoewel het bedrijf sterk afhankelijk is van de cyclische autosector streeft het meer diversificatie na via een groeiend marktaandeel in de sectoren gaming, domotica en industrie. Bij een koers/winstverhouding van 16 is de waardering stevig, maar dat is ook het geval voor de groeivooruitzichten.

Adidas

De Duitse sportartikelengigant gaf dit jaar al 2 keer een winstwaarschuwing, vooral door de lockdowns in China. Door de stevige koersreactie is het bedrijf vandaag interessant gewaardeerd. De koers/winstverhouding bedraagt 22 vs 27,5 voor concurrent Nike. Adidas wil Nike onttronen als grootste sneakermerk. Het bedrijf boekt een stevige groei op de Zuid-Amerikaanse markt dankzij een sterk opkomende middenklasse. De groep maakt de afgelopen jaar een snelle digitale transformatie door en zag daardoor de online-verkopen stevig toenemen.

Xior

De verhuurder van studentenkamers profiteert van de toenemende vraag naar studentenwoningen, zowel in België als in het buitenland. Dat resulteert voor Xior in zeer snelle verhuringen en hogere huurinkomsten. Via de recente overname van een hoogwaardige portefeuille van ‘Basecamp’ zet Xior ook voet aan de grond op de Duitse, Deense en Zweedse markt en versnelt het zijn groei in Polen. Toch blijft de schuldgraad onder de 50 procent. De financieringen zijn grotendeels ingedekt voor de komende 6 jaar. Beleggers genieten van een aantrekkelijk netto dividendrendement van 3 procent.

Johnson&Johnson (J&J)

J&J is wereldwijd actief in geneesmiddelen en medische apparatuur, is zeer winstgevend, gediversifieerd en heeft een duidelijke lange termijnstrategie. De weinig winstgevende consumentendivisie wordt in 2023 afgestoten. Dankzij zeer hoge cash flows verhoogt het bedrijf elk jaar zijn dividend en kan het andere bedrijven overnemen om de portefeuille te versterken. Aan een koers/winstverhouding van 15 vormt de jongste terugval een goed instapmoment voor de langetermijn- investeerder. Die terugval is te wijten aan het globale negatieve marktsentiment en plannen van de regering-Biden om de farmaprijzen te verlagen.

Al onze artikelen in uw mailbox?

Schrijf u in op onze periodieke nieuwsbrief en word geïnspireerd
 

Inschrijven